وکیل کیست ؟

وکیل کیست ؟

وکیل کیست ؟

وکیل کسی است که از طرف یک شخص دیگر به دلیل وکالت برای انجام کاری یا اموری وکیل و نماینده شخص می‌ شود. به طور عامیانه وکیل جانشین موکل خود در انجام اموری است که به او سپرده شده است

وکیل می‌توانند در زمینه های مختلفی از جمله مشاوره حقوقی، کیفری، خانوادگی، طلاق و ملکی و اراضی متخصص باشد و اداره ی امور شما را در دست بگیرد.
در کشور ما ایران دو نوع وکیل وجود دارد که می توانند امور شما را وکالت کندد که در زیر نام برده شده است :

  1. وکیل پایه یک دادگستری : این وکیل پس از گذراندن آزمون وکالت و گذراندن مراحل قانونی، پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت می‌کنند و می‌توانند در تمامی دعاوی کیفری، دعاوی حقوقی، دعاوی ملکی، دعاوی خانوادگی و امور نفقه و مهریه در تمام دادگا ‌ها، مراجع قضایی و دولتی وکالت موکل خود را بر عهده بگیرد.
  2. مشاور حقوقی : مشاور حقوقی دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای حقوق می باشد و اختیار دارد که به افراد مشاوره حقوقی و تنظیم قرارداد و لایحه ارائه بدهد. جهت اطلاعات بیشتر در مورد مشاور حقوقی می توانید از صفحه مشاوره حقوقی دیدن کنید.

وکیل پایه یک دادگستری چه برتری ای دارد؟

وکیل پایه یک دادگستری نسبت به سایر وکلا و حتئ وکیل های پایه دو دارای یک سری مزایا و برتری می باشد.
مثلا وکیل پایه دو فقط مجاز به وکالت در زمینه دعاوی ملکی و دعاوی خانوادگی می باشد، در صورتی که وکیل پایه یک دادگستری می تواند در کلیه ی حوزه ها وکالت کند.

وکیل پایه یک دادگستری دوره ها و مدارک بیشتری را برای رسیدن به این سمت طی کند تا در این جایگاه قرار گیرد.
وکیل دادگستری به دلیل اینکه می تواند در کلیه ی حوزه ها وکالت کند از محبوبیت و شهرت بیشتری برخوردار است.

وکیل خانواده چه کارهایی انجام می دهد ؟

وکیل خانواده
وکیل خانواده

وکیل خانواده وکیلی است که به می تواند در زمینه دعاوی حقوقی مربوط به خانواده به شما کمک کند و امور اینچنینی را برای شما به دست گیرد.

وکیل خانوادگی می ‌تواند در زمینه های مختلفی از جمله موارد زیر که توضیح خواهیم داد به شما کمک کند:

  • طلاق: وکیل خانواده می‌تواند به شما در زمینه طلاق توافقی، طلاق یک طرفه، حضانت فرزند، مهریه، نفقه، نفقه زن و سایر مسائل مربوط به طلاق کمک کند.
  • ازدواج: وکیل خانواده می‌تواند در زمینه تنظیم شروط ضمن عقد، مهریه، ضمان عقد، و سایر مسائل مربوط به ازدواج به شما مشاوره دهد.
  • مسائل مربوط به فرزند: وکیل خانواده می‌تواند در زمینه حضانت فرزند، نفقه فرزند، دیدار با فرزند، نامگذاری فرزند و سایر مسائل مربوط به فرزند به شما کمک کند.
  • اموال و دارایی‌های مشترک: وکیل خانواده می‌تواند در زمینه تقسیم اموال و دارای ‌های مشترک زوجین، تأمین خواسته ها و سایر مسائل مربوط به اموال و دارایی های مشترک به شما کمک کند.
  • خشونت خانگی: وکیل خانواده می‌تواند در زمینه ترک نفقه، اعتیاد و سایر مسائل مربوط به خشونت خانگی به شما مشاوره دهد و از حق شما دفاع کند.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره در مورد دعاوی خانواده با یک وکیل خانواده مجرب مشورت کنید.

وکیل کیفری کیست و چه اختیاراتی دارد؟

وکیل کیفری
وکیل کیفری

وکیل کیفری وکیلی می باشد که در زمینه قوانین کیفری و جرم شناسی تخصص و تجربه دارد. وکیل کیفری می‌تواند در مراحل مختلف یک پرونده کیفری، از جمله جمع‌آوری مدارک، دادرسی، آزادی موقت واعاده دادرسی به شما کمک کنند و مشکل شما را در این زمینه برطرف سازد.

وکیل کیفری می تواند در زمینه ارائه مشاوره حقوقی، تنضیم لایحه دفاعیه، ارتباط با مقامات قضایی و دفاع از حقوق ما در دادگاه به شما کمک کند.
سعی کنید در انتخاب وکیل کیفری دقت کنید، وکیلی انتخاب کنید که باتجربه باشد و در دریافت هزینه و حق الوکاله ی خودش منصفانه عمل کند و ترچیحا در بین افراد زیادی معروف باشد.

وظایف وکیل ملکی چیست؟

وکیل ملکی
وکیل ملکی

وکیل ملکی می تواند در حوزه ی قوانین املاک و اراضی تخصص دارد و می تواند در این زمینه ها به شما کمک کند.

وکیل ملکی می تواند به شما در حوزه ی املاک شخصیتان مشاوره ارائه کند و پیگیر پرونده ی قضایی شما باشد و با طرف مقابل شما مذاکره کند.

وکیل ملکی به شانس موفقیت شما در زمینه ی حقوقیتان کمک بسیار زیادی می کند و می تواند به درستی از حقوق شما دفاع و محافظت کند.

چگونه یک وکیل خوب انتخاب کنم ؟

انتخاب درست یک وکیل خوب برای هر پرونده ای لازم و ضروری است. شما باید برای انتخاب یک وکیل خوب یکسری معیار ها و فاکتورها را برای خودتان مدنظر قرار دهید:

  1. اولین قدم برای انتخاب وکیل، حوزه ی کاری شما و توقعی است که از وکیل خود دارید. هر وکیل در حوزه ی خاصی متخصص است مثلا : وکیل حقوقی، وکیل ملکی، وکیل خانوادگی، وکیل کیفری و … پس انتخاب شما برای حوزه ی کاریتان اولین قدم شما برای انتخاب وکیل است.
  2. قدم دوم برای شما جستجو کردن یک وکیل کاربلد و متخصص با پرس و جو از دوستان و آشنایان و اینترنت می باشد.
    شما می توانید در سایت نیک وکیل لیست وکیل ها با هر حوزه ی تخصصی را پیدا کنید و با آنها در ارتباط باشید و مشاوره حقوقی رایگان بگیرید.
  3. قدم سوم مشخص کردن هزینه ی وکالت است شما باید هزینه ی وکیل را با او طی کنید و مبلغ مشخصی را برای کارتان تهیه کنید. هر وکیل به شیوه ی خودش با موکل خود حساب و کتاب می کند، پس به شیوه ی یک وکیل اتکا نکنید و حتما با او مبلغی را طی کنید.
  4. مرحله آخر این است که شما با وکیل خود یک قرارداد مشخص منعقد کنید تا در حین کار شک و شبهه ای بین شما ایجاد نشود. در نهایت، باید توجه داشته باشید که انتخاب وکیل مناسب مانند یک سرمایه گذاری برای شما می باشد و می‌تواند نقش مهمی در نتیجه گیری پرونده شما داشته باشد.

هزینه و دستمزد وکیل چقدر است ؟

هزینه دریافتی وکیل به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به آنها اشاره شده است:

  • سابقه و تجربه وکیل: هزینه وکیل بر اساس تعداد پرنده ها و میزان تجربه کاری و موفقیت خود تعیین می شود. اگر وکیلی تعداد موفقیت های بالاتری داشته باشد حتما مبلغ بیشتری برای قبولی وکالت شما در نظر می گیرد.
  • محل وکالت : انتخاب و هزینه ی وکیل در کلانشهر ها و شهرهای بزرگی مانند تهران به مراتب بالاتر از شهرستان ها می باشد.
  • پیچیدگی پرونده : هر چه پرونده شما پیچیده‌تر و مدت زمان کاری آن برای نتیجه گرفتن بیشتر باشد، مبلغی که وکیل از شما دریافت خواهد کرد بیشتر خواهد بود.

توصیه ی ما به شما این است قبل از انتخاب وکیل از هزینه ها و مبلغی که قرار است بابت پرونده ی شما دریافت کند به طور کامل مطمئن شوید و مبلغی را با او طی کنید تا دچار مشکلات هزینه ای نباشید.
باید بدانید که برخی از وکیل ها مبلغ دریافتیشان را برای مشاوره حقوقی و وکالت به صورت ساعتی و یا حتئ روزانه دریافت می کنند، لطفا قبل از انتخاب وکیل در مورد این موضوع هم با وکیل خود مشورت کنید.

سوالات متداول

وکیل کیست؟

وکیل کسی است که به طور قانونی از طرف شخص دیگری برای انجام امور وکالت می‌کند.

انواع وکلا در ایران کیستند ؟

  • وکیل پایه یک دادگستری: مجوز وکالت در تمام دعاوی را دارد.
  • مشاور حقوقی: دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای حقوق است و می‌تواند مشاوره حقوقی و تنظیم قرارداد ارائه دهد.

هزینه و دستمزد وکیل چقدر است ؟

به سابقه، تجربه، محل، پیچیدگی پرونده و … بستگی دارد. قبل از انتخاب وکیل، حتماً در مورد هزینه ها با او صحبت کنید و توافق کتبی داشته باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.