فهرست مطالب
طلاق بائن
طلاق راهی در جهت جدایی زوجین می باشد. احکام مربوط به طلاق، از احکام اسلامی می آید که بر اساس آن، انواع طلاق، عبارت است از طلاق رجعی و طلاق بائن. البته تقسیم بندی طلاق، به رجعی و بائن، تنها یک دسته از تقسیمات طلاق به شمار می رود.
طلاق یائن نوعی از طلاق در دین اسلام می باشد که در آن مرد بعد از طلاق حق بازگشت به زن را ندارد برخلاف طلاق رجعی که مرد پسر از پایان عده می تواند به همسر سابقش بازگردد.
موارد طلاق بائن که باید بدانید :
پس از توضیحات کامل درباره ی اینکه طلاق بائن چیست و چه فرقی با طلاق رجعی دارد، می خواهیم مواردی که در طلاق بائن باید به آن توجه کنید را شرح دهیم :
- طلاق قبل از نزدیکی : اگر مردی قبل از نزدیکی با همسر خود (یعنی در دوران عقد) او را طلاق دهد، طلاق بائن محسوب میشود.
- طلاق زن یائسه: خانمی که یائسه شده باشد، در صورت طلاق، طلاق او بائن است.
- طلاق خلع: در طلاق خلع، زن به شوهر خود مالی میدهد تا او را طلاق دهد. در این نوع طلاق، تا زمانی که زن به مال خود رجوع نکرده، طلاق بائن است.
- طلاق مبارات: در طلاق مبارات، هر دو زوج از یکدیگر متنفر هستند و زن به شوهر خود مالی میدهد تا او را طلاق دهد. در این نوع طلاق هم، تا زمانی که زن به مال خود رجوع نکرده، طلاق بائن است.
- طلاق برای بار سوم: اگر مرد سه بار همسر خود را طلاق دهد و بعد از هر بار رجوع کند، در طلاق سوم، طلاق بائن محسوب میشود.
حکم طلاق بائن چیست ؟
- در صورت طلاق بائن، زن و مرد به یکدیگر محرم نیستند.
- زن در زمان عده طلاق بائن، مستحق نفقه است.
- بچه های به دنیا آمده از طلاق بائن، مانند طلاق رجعی، مشروع هستند.
- زن بعد از طلاق بائن، باید عده نگه دارد. مدت عده در طلاق بائن، سه ماه (معادل با ۹۰ روز) است.
طلاق بائن، طلاق شرعی است و از نظر اسلام اشکالی ندارد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی طلاق و این قبیل سوالات در حوزه ی جدایی و طلاق و مهریه از یک وکیل طلاق برای حل مشکلاتتان کمک بگیرید. نیک وکیل با کادر مجرب در حوزه ی طلاق می تواند به شما در این راه کمک کند.
مهریه در طلاق بائن
در طلاق بائن، وضعیت مهریه به نوع طلاق و شرایط آن بستگی دارد که در زیر آن را شرح خواهیم داد:
- مهریه در صورت طلاق قبل از رابطه زناشویی : در این نوع طلاق، مهریه به زن تعلق میگیرد، حتی اگر زن انجام تمکین نکرده باشد.
- طلاق زن یائسه: در این نوع طلاق هم، مهریه به زن تعلق میگیرد، حتی اگر زن همسرش را تمکین نکرده باشد.
- طلاق خلع: در طلاق خلع، زن به شوهر خود مالی میدهد تا او را طلاق دهد. در این نوع طلاق، تکلیف مهریه به توافق زن و مرد وابسته است : اگر در صیغه طلاق شرط شده باشد که مهریه به زن تعلق گیرد، زن مستحق مهریه خواهد بود. اگر در صیغه طلاق در مورد مهریه ذکری نشده باشد، زن مستحق مهریه نخواهد بود، مگر اینکه ثابت کند که به دلیل استنکاف شوهر از دادن نفقه یا سوء رفتار شوهر مجبور به بذل مهریه شده است.
- طلاق مبارات: در طلاق مبارات هم، هر دو زوج از یکدیگر متنفر هستند و زن به شوهر خود مالی میدهد تا او را طلاق دهد. در این نوع طلاق هم، تکلیف مهریه به توافق زوجین بستگی دارد: اگر در صیغه طلاق شرط شده باشد که مهریه به زن تعلق گیرد، زن مستحق مهریه خواهد بود. اگر در صیغه طلاق در مورد مهریه ذکری نشده باشد، زن مستحق مهریه نخواهد بود، مگر اینکه ثابت کند که به دلیل استنکاف شوهر از دادن نفقه یا سوء رفتار شوهر مجبور به بذل مهریه شده است.
- مهریه در طلاق سوم: اگر مرد سه بار همسر خود را طلاق دهد و بعد از هر بار رجوع کند، در طلاق سوم، طلاق بائن محسوب میشود. در این حالت، تکلیف مهریه به نوع طلاقهای قبلی بستگی دارد:
اگر در طلاقهای قبلی مهریه به زن تعلق گرفته باشد، در طلاق سوم نیز زن مستحق مهریه خواهد بود.
اگر در طلاقهای قبلی مهریه به زن تعلق نگرفته باشد، در طلاق سوم نیز زن مستحق مهریه نخواهد بود.
نکات مهریه در طلاق بائن
- در همه انواع طلاق بائن، زن مستحق دریافت نفقه در زمان عده است.
- بچههای حاصل از طلاق بائن، مانند طلاق رجعی، مشروع هستند.
- زن بعد از طلاق بائن، باید عده نگه دارد. مدت عده در طلاق بائن، سه ماه (۹۰ روز) است.
سوالات متدوال
طلاق بائن چیست؟
طلاق بائنی که در آن مرد بعد از طلاق حق رجوع به زن را ندارد و برخلاف طلاق رجعی که مرد تا پایان عده می تواند به همسرش رجوع کند.
موارد طلاق بائن چه هستند؟
طلاق قبل از نزدیکی
طلاق زن یائسه
طلاق خلع (زنی که به شوهرش مال می دهد تا او را طلاق دهد)
طلاق مبارات (هر دو زوج از یکدیگر متنفرند و زن به شوهرش مال می دهد تا او را طلاق دهد)
طلاق سوم (اگر مرد سه بار همسرش را طلاق دهد و بعد از هر بار رجوع کند)
حکم طلاق بائن چیست؟
طرفین بایداز اهلیت لازم عقل بلوغ و اختیار برخوردار باشند و هنگام جاری شدن صیغه طلاق زن نباید در دوران عادت ماهیانه خود باشد و سایر موارد که توضیحات آن در متن مقاله داده شده است.
طلاق بائن چیست ؟