چگونه طلاق توافقی بگیریم ؟

چگونه طلاق توافقی بگیریم ؟

طلاق نوعی جدایی است که معمولا زمانی رخ می دهد که استحکام خانواده از بین رفته و میان زوجین نقطه ی مشترکی برای ادامه ی زندگی وجود ندارد. در این زمان افراد تصمیم به جدایی و طلاق از یکدیگر را می گیرند. حال ما در این میان طلاق توافقی که نوعی از طلاق بین زوجین است را شرح خواهیم داد.

طلاق توافقی چیست ؟

طلاق توافقی
طلاق توافقی

طلاق توافقی یک نوع طلاق است که در آن مرد و زن با تمایلات شخصی خودش، بدون نیاز به طرح دعوی و حضور در دادگاه های عمومی، نسبت به جدایی خود دریک نقطه مشترک توافق می‌کنند و اقدام به جدایی می کنند. این نوع طلاق، در سال‌های اخیر به دلیل دردسر ها و سد راه های کمتری که دارد، به روشی رایج برای جدایی بین مردها و زن ها تبدیل شده است. حال توصیه می شود قبل از اقدام به طلاق توافقی، با یک وکیل طلاق و مشاوره حقوقی در این زمینه مشورت کنید تا حقی از شما در این توافق ها ضایع نشود.

طلاق توافقی، با وجود دردسرهای کمتری که دارد، همچنان یک تصمیم مهم محسوب می شود. مرد و زن قبل از اقدام به طلاق توافقی، باید به طور کامل در مورد تمام جوانب آن با یکدیگر صحبت و مشورت کنند و در صورت نیاز از مشاوره حقوقی متخصص نیز کمک بگیرند.

مزایای طلاق توافقی چیست ؟

  • کاهش زمان و هزینه: فرآیند طلاق توافقی به مراتب سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر از سایر انواع طلاق است.
  • کاهش تنش‌ها: در طلاق توافقی، زوجین با توافق و تفاهم کامل از یکدیگر جدا می‌شوند،
  • حفظ حرمت‌ها: در این نوع طلاق، برخلاف دیگر انواع طلاق، نیازی به فاش کردن مسائل شخصی و زناشویی در دادگاه نیست و حرمت‌ها بیشتر حفظ می‌شود.
  • آزادی عمل بیشتر: زوجین در طلاق توافقی از آزادی عمل بیشتری برای تعیین تکلیف مسائل مربوط به مهریه، حضانت فرزندان و سایر حقوق و تکالیف خود برخوردارند.

شرایط برای طلاق توافقی چیست ؟

شرایط برای طلاق توافقی چیست
شرایط برای طلاق توافقی چیست

طلاق توافقی دارای یک سری شرط و شروط می باشد، مهمترین شرایط طلاق توافقی در ایران عبارتند از:

  1. رضایت کامل مردو زن به جدایی: اولین شرایط طلاق توافقی، توافق و رضایت کامل هر دو طرف برای جدایی است. بدون رضایت هر دو، طلاق توافقی امکان‌پذیر نیست.
  2. توافق در مورد مسائل مربوط به طلاق: زوجین باید قبل از مراجعه به دادگاه، در مورد تمام مسائل مربوط به طلاق، از جمله مهریه، حضانت فرزندان، نفقه، اجرت المثل و… به توافق کامل برسند.
  3. عدم وجود منع شرعی یا قانونی: برای طلاق توافقی، نباید منع شرعی یا قانونی برای طلاق وجود داشته باشد. به عنوان مثال، زن باردار تا زمان زایمان یا سقط جنین، حق طلاق توافقی ندارد.
  4. انجام مشاوره های اجباری: زوجین باید قبل از طلاق توافقی، به مدت حداقل یک ماه به مراکز مشاوره خانواده مراجعه کرده و گواهی عدم امکان سازش دریافت کنند.

تکلیف نفقه و مهریه در طلاق توافقی چیست ؟

در طلاق توافقی، تکلیف نفقه و مهریه به توافق بین مرد و زن بستگی دارد.

زوجین می‌توانند در مورد نحوه پرداخت مهریه، اعم از پرداخت کامل، قسط‌بندی، بخشش یا هر نوع توافق دیگری به توافق برسند. اگر در مورد مهریه در توافقنامه طلاق توافقی هیچ‌گونه ذکری نشده باشد، زن همچنان مستحق دریافت مهریه کامل خود خواهد بود. توافق مرد و زن در مورد مهریه در حکم قانون بوده و لازم‌الاجرا است.

نفقه : زوجین می‌توانند در مورد عدم پرداخت نفقه پس از طلاق توافقی به توافق برسند. زوجین می‌توانند در مورد نحوه پرداخت نفقه، اعم از پرداخت ماهانه، مبلغ پرداختی و… به توافق برسند.

اگر در مورد نفقه در توافقنامه طلاق توافقی هیچ‌گونه ذکری نشده باشد، زن همچنان مستحق دریافت نفقه تا زمان عده خواهد بود.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

در طلاق توافقی، حضانت فرزند نیز مانند سایر مسائل مربوط به طلاق، به توافق زوجین بستگی دارد.

مهم ترین قانون در تعیین حضانت فرزند، مصلحت او است. دادگاه در صورتی که توافق زوجین را در مورد حضانت فرزند مغایر با مصلحت او تشخیص دهد، آن را تأیید نمی‌کند و طبق نظر خود حکم حضانت را صادر می‌کند.

حضانت فرزند در طلاق توافقی، قابل رجوع است. به این معنی که هر یک از والدین می‌توانند بعد از طلاق، با اثبات تغییر شرایط و مصلحت فرزند، تقاضای تجدید نظر در مورد حضانت را به دادگاه ارائه کنند.

چگونه طلاق توافقی بگیریم ؟

در طلاق توافقی نیاز است شما بر سر هرآنچه که در زندگی مشترک زوجین وجود دارد اعم از نفقه و مهریه و حضانت و اموال مشترک و … به توافق برسید، پس از توافق برای طی مراحل طلاق توافقی و مدارک مورد نیاز اقدام می کنید.

سوالات متداول

طلاق توافقی چیست؟

نوعی طلاق است که در آن زوجین با توافق کامل و بدون نیاز به حضور در دادگاه عمومی، از یکدیگر جدا می‌شوند.

مزایای طلاق توافقی چیست؟

کاهش زمان و هزینه
کاهش تنش‌ها
حفظ حرمت‌ها
آزادی عمل بیشتر

شرایط طلاق توافقی چیست؟

رضایت کامل زن و شوهر
توافق در مورد مسائل مربوط به طلاق (مهریه، حضانت،…)
عدم وجود منع شرعی یا قانونی
انجام مشاوره های اجباری

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.